Ha nem te csinálod meg , rólad csinálják meg.

Elemző, Törekvő , Gyakorlatias

Az arc 3 részre osztása egyik első feladata az arcelemzőnek hiszen ebből derül ki , hogy adott személy egy helyzethez hogyan áll hozzá , mi nyújt neki felszabadultságot és biztonságot. Ha valakinek mind a 3 zónája hasonló magasságú vagy egyező akkor kiegyensúlyozott. Az élet számos területén a megfelelő módot választja ki és alkalmazza azonban egyikben sem mondható igazán erősnek. 

Nézzünk egy helyzetet amelyben kiütközik a 3 típus különbsége . 

Egy állásinterjú esetén melyik típus hogyan viselkedik?

Elemző típusnak nevezzük , ha valakinek a homloka teteje és a szemöldöke között nagy távolságot látunk. 

 

 

Törekvő típusúak azon embertársaink   akiknek a szemöldöke és az orra alja közötti távolság a legdominánsabb az arcán. 

 

Gyakorlatias típus akinek az orra alja és az álla alja közötti rész a legmagasabb a 3 zóna közül. 

 

 

Egy álláskeresés esetén az intellektus fog dominálni nála. Megnézi a cég honlapját, elhelyezkedését , tömegközlekedési és autós bejutási lehetőségeket, a környék sportolási és étkezési esetleg lakásbérlő esetén a környék ingatlanárait. Elismeréseket a cégről az elmúlt évekről , leányvállalat eseten a gazda vállalatok és cégkultúráját. Keres ismerősöket akik információval szolgálnak a belső kultúráról illetve aki esetleg elhagyta a céget miért tette. Információ halmaz majd abból hozott döntés jellemzi a felkészülését. .

Álláskereséskor ők az ambíciójuk után mennek. Elhelyezi a piacon a fizetési sapkát amit iparági pletykákból hallott róla. Megsaccolja mennyivel tud többet kérni az adott helyen , hány lépcsőfok és fejlődési potenciál van az előrelépésre, mekkora felelősséggel bír az adott feladat , ívet rajzol e le a cv-ben. Belső céges jutalmazási rendszere és magáról a cégről a piaci helyzete/stabilitása lesz egy fontos fokmérő számára. Gazdasági és népeszűségi érvek tudják motiválni egy egy helyen.  

Fontos szempont számára a gyorsaság mint faktor. Ha elmegy egy új helyre akkor ott minél előbb próbál kezdeni. ?Meglátja a hibákat vagy változtatni valókat egy adott helyen de nem aggódik hiszen  majd a saját képére formálja őket. Több lehetőség közül is gyorsan dönt , hallgat az ösztöneire és a hely szellemisége az interjú és a cég hangulata lesz a döntő számára a döntésében és ugyanolyan könnyen dönt a váltásról is. Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük